Rode koolsalade met rozijnen

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel olie
2 eetlepels rozijnen
azijn
stuk rode kool of 400 gram heel fijn gesneden rode kool
tijm
½ perssinaasappel

Bereidingswijze

1. Pers de sinaasappel uit.
2. Was de rozijnen en laat ze een paar minuten is het sinaasappelsap koken.
3. Schaaf de rode kool fijn.
4. Meng het kokende sap met de rozijnen door de kool en kneed dit goed door de kool. Laat de rode kool afgedekt op een koele plaats minimaal 1 uur staan om wat zachter te worden.
5. Maak de rode kool op smaak met azijn, tijm en de olie.

Menusuggestie: Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
108 kcal
Vet
1 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
17 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
16 gram
Zout
0.06 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten