| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 108 kcal |
| Vet | 1 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| Koolhydraten | 17 gr |
| waarvan suikers | 16 gr |
| Voedingsvezels | 8 gr |
| Eiwitten | 5 gr |
| Zout | 0.06 gr |
Rode koolsalade met rozijnen

200gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 eetlepel olie |
| 2 eetlepels rozijnen |
| azijn |
| stuk rode kool of 400 gram heel fijn gesneden rode kool |
| tijm |
| ½ perssinaasappel |
Bereidingswijze
1. Pers de sinaasappel uit.
2. Was de rozijnen en laat ze een paar minuten is het sinaasappelsap koken.
3. Schaaf de rode kool fijn.
4. Meng het kokende sap met de rozijnen door de kool en kneed dit goed door de kool. Laat de rode kool afgedekt op een koele plaats minimaal 1 uur staan om wat zachter te worden.
5. Maak de rode kool op smaak met azijn, tijm en de olie.
Menusuggestie: Lekker met een hamlapje en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Rode kool met appeltjes
250gr groenten p.p.

Zoetzure rode kool
240gr groenten p.p.

Rode kool met vijgen
250gr groenten p.p. & 50gr fruit p.p.


