| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 155 kcal |
| Vet | 5 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 18 gr |
| waarvan suikers | 16 gr |
| Voedingsvezels | 9 gr |
| Eiwitten | 5 gr |
| Zout | 0.06 gr |
Zoetzure rode kool

240gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 400 g gesneden rode kool |
| 2 lente-uitjes |
| 1 - 2 teentjes knoflook |
| 1 - 2 cm verse gemberwortel |
| 1 eetlepel rode wijnazijn |
| 1 eetlepel rozijnen |
| peper |
| 1/2 rode peper |
| 1/2 eetlepel honing |
| 1 eetlepel olijfolie |
Bereidingswijze
1. Pel de knoflook en hak deze fijn.
2. Schil het stukje gemberwortel en rasp dit fijn.
3. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in ragdunne reepjes.
4. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan.
5. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en bak dit ca 1 minuut mee
6. Voeg de rode kool, azijn, rozijnen en honing toe en schep om. Roerbak dit zo'n 7-8 minuten tot de kool beetgaar is.
7. Snijd de lente-uitjes in smalle ringen en voeg deze in de laatste minuut aan het mengsel toe.
8. Breng op smaak met vers gemalen peper. Laat de groenten afgedekt even nagaren. Smakelijk eten!
Tip: Lekker met runderlapjes en gekookte aardappelen.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Rode kool met appeltjes
250gr groenten p.p.

Rode kool met cranberries
200gr groenten p.p.

Rode koolsalade met honingdressing
200gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.




