Rode kool met appeltjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

azijn
50 gram gedroogde appeltjes
2 kruidnagels
1 eetlepel suiker
kaneel
½ rode kool of 500 gram gesneden rode kool

Bereidingswijze

1. Schaaf de rode kool in fijne slierten.
2. Breng de kool met weinig water, de appeltjes, de kruidnagels, wat peper en kaneel aan de kook.
3. Kook de rode kool in 30 minuten gaar.
4. Verwijder de kruidnagels en maak de kool op smaak met wat azijn en suiker.

Menusuggestie: Lekker met een gebakken kippenbout en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
166 kcal
Vet
0 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
32 gram
Vezels
10 gram
Waarvan suikers
28 gram
Zout
70 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!