Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 197 kcal |
Vet | 1 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 38 gr |
waarvan suikers | 33 gr |
Voedingsvezels | 11 gr |
Eiwitten | 4 gr |
Zout | 0.07 gr |
Rode kool met vijgen

250gr groenten p.p. & 50gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
½ rode kool of 500 gram gesneden rode kool |
kaneel |
4 jeneverbessen |
ca 1 eetlepel suiker |
4 kruidnagels |
azijn |
2 verse vijgen (of 4 gedroogde) |
Bereidingswijze
1. Maak de rode kool schoon en schaaf hem in dunne slierten.
2. Verwijder van de vijgen het steeltje en snijd de vijgen in vieren.
3. Breng de rode kool met de vijgen en de specerijen in weinig water aan de kook.
4. Kook de kook in ca. 25 minuten gaar.
5. Maak de kool op smaak met azijn en een beetje suiker.
Menusuggestie: Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Zoetzure rode kool
240gr groenten p.p.

Rode kool met appeltjes
250gr groenten p.p.

Rode kool met cranberries
200gr groenten p.p.