Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Rode kool
Rode kool
Rode kool
Rode kool

Rode kool

Nu in seizoen
Groenten
Koelkast
Rode kool
Rode kool
Rode kool
Rode kool

Rode kool is één van de belangrijkste sluitkoolgewassen. Witte kool, spitskool en savooiekool vallen hier ook onder. Rode kool is één van de oudste koolsoorten. Er is zomer- en winter rode kool. De blauwrode kleur van rode kool wordt veroorzaakt door een natuurlijke kleurstof. De intensiteit van de rode kool is afhankelijk van het ras.

Ook wel genoemd:

Rode kool
Kool

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Was de kool en verwijder de buitenste bladeren. Snijd de kool in vieren, verwijder de stronk, was de stukken en snijd of schaaf ze in reepjes/stukken.

Kook rode kool niet te lang. Bij lang koken gaan de smaak, textuur en vitaminen verloren.

Rode kool behoudt zijn kleur beter als je bij het koken citroensap of azijn aan het water toevoegt.

Voor salades overgiet je fijngesneden rode kool eerst met kokend water. Het echte rauwe is er dan vanaf.

Bereidingstijden

Koken: 15 - 20 minuten
Magnetron: 11 - 16 minuten
Smoren: 40 - 50 minuten

Informatie

Rode kool kopen

Zelf rode kool kweken

Hoeveel weegt rode kool?

Teelt

Tip

Rode kool smaak

Recepten met Rode kool

Meer recepten
Rode koolsalade met honingdressing

Rode koolsalade met honingdressing

200gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Rode koolsalade met sinaasappel en mosterd

Rode koolsalade met sinaasappel en mosterd

200gr groenten p.p. & 130gr fruit p.p.

Regenboogsalade met walnootdressing

Regenboogsalade met walnootdressing

295gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Meer recepten

Voedingswaarden

Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.

Bekijk alles
SoortPer 100gr
Energie114 kj (27 kcal)
Vet totaal0 gr
waarvan verzadigd0 gr
waarvan onverzadigd0 gr
Koolhydraten3 gr
waarvan suikers3 gr
Voedingsvezel3.6 gr
Eiwit2 gr
Zout0.02 mg
Retinol act. equivalent2 mcg
Vitamine B10.09 mg
Vitamine B20.03 mg
Nicotinezuur0.2 mg
Vitamine B60.12 mg
Folaat equivalenten24 mcg
Vitamine C60 mg
Vitamine E0.2 mg

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Witte kool

Witte kool

Nu in seizoen
Groenten
Spitskool

Spitskool

Nu in seizoen
Groenten
Savooiekool

Savooiekool

Nu in seizoen
Groenten
Witte kool

Witte kool

Nu in seizoen
Groenten
Spitskool

Spitskool

Nu in seizoen
Groenten
Savooiekool

Savooiekool

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit