| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 200 kcal |
| Vet | 15 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 10 gr |
| waarvan suikers | 9 gr |
| Voedingsvezels | 4 gr |
| Eiwitten | 5 gr |
| Zout | 0.04 gr |
Winterse salade

305gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 struikje witlof |
| 1 bosuitje |
| 8 halve walnoten |
| raddichio (ca. 230 gram) |
| 1 eetlepel olie |
| ± 2 eetlepels azijn |
| 100 gram geschaafde rode kool |
| honing |
| 1 stengel bleekselderij |
Bereidingswijze
1. Maak de groente schoon.
2. Scheur de raddichiobladeren in stukken.
3. Snijd het witlof in reepjes, de bleekselderij in boogjes en het bosuitje in ringen.
4. Meng de groente in een kom.
5. Maak een dressing van de azijn, peper, wat honing en de olie.
6. Breek de walnoten in stukjes en strooi ze over de groente.
7. Meng de dressing er door.
Menusuggestie: Lekker met gekookt ei en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Winterposteleinsalade
200gr groenten p.p. & 100gr fruit p.p.

Zoetzure wintersalade
320gr groenten p.p.

Salade van geroosterde wintergroenten
250gr groenten p.p.





