Winterse salade

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 struikje witlof
1 bosuitje
8 halve walnoten
raddichio (ca. 230 gram)
1 eetlepel olie
± 2 eetlepels azijn
100 gram geschaafde rode kool
honing
1 stengel bleekselderij

Bereidingswijze

1. Maak de groente schoon.
2. Scheur de raddichiobladeren in stukken.
3. Snijd het witlof in reepjes, de bleekselderij in boogjes en het bosuitje in ringen.
4. Meng de groente in een kom.
5. Maak een dressing van de azijn, peper, wat honing en de olie.
6. Breek de walnoten in stukjes en strooi ze over de groente.
7. Meng de dressing er door.

Menusuggestie: Lekker met een gevulde karbonade en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
200 kcal
Vet
15 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
9 gram
Zout
42 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!