


Bleekselderij



Bleekselderij zijn de jonge, lichtgroene stengels van de selderijplant. Elke klassieke Italiaanse tomatensaus begint met het fruiten van het gouden trio: een fijngehakt uitje, worteltje en een stengel bleekselderij. Tegenwoordig staat bleekselderij, vanwege zijn frisse smaak, vooral bekend als saladegroente. Maar bleekselderij is gebakken, gestoofd of gekookt ook heerlijk.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd een plakje van de voet en verwijder eventueel aanwezig blad. Gooi het blad niet weg. Het blad kun je gebruiken als kruid. Ook kun je er een heerlijke bouillon van trekken.
Controleer de stengel op harde nerven. Als je die voelt, kun je ze weghalen door aan de onder- of bovenkant van de stengel een stukje (bijna) af te snijden. Trek vervolgens de nerf weg langs de stengel.
Was de stengels daarna in ruim water.
Bereidingstijden
Koken: 10 - 12 minuten
Roerbakken: ca. 6 minuten
Magnetron: 4 - 5 minuten
Smoren: ca. 20 minuten
Stomen: 20 - 25 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Bleekselderij smaak
Recepten met Bleekselderij
Meer recepten
Auberginestoofpotje met vis
545gr groenten p.p.

Zoetzure wintersalade
320gr groenten p.p.

Gevulde savooiekoolpakketjes
215gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 60 kj (14 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 2 gr |
waarvan suikers | 1 gr |
Voedingsvezel | 1.1 gr |
Eiwit | 1 gr |
Zout | 0.15 mg |
Retinol act. equivalent | 242 mcg |
Vitamine B1 | 0.08 mg |
Vitamine B2 | 0.15 mg |
Nicotinezuur | 0.8 mg |
Vitamine B6 | 0.06 mg |
Folaat equivalenten | 10 mcg |
Vitamine C | 10 mg |
Vitamine E | 0.2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec