Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bleekselderij
Bleekselderij
Bleekselderij

Bleekselderij

Nu in seizoen
Groenten
Koelkast
Bleekselderij
Bleekselderij
Bleekselderij

Bleekselderij zijn de jonge, lichtgroene stengels van de selderijplant. Elke klassieke Italiaanse tomatensaus begint met het fruiten van het gouden trio: een fijngehakt uitje, worteltje en een stengel bleekselderij. Tegenwoordig staat bleekselderij, vanwege zijn frisse smaak, vooral bekend als saladegroente. Maar bleekselderij is gebakken, gestoofd of gekookt ook heerlijk.

Ook wel genoemd:

Bleekselderij
Selderij

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Snijd een plakje van de voet en verwijder eventueel aanwezig blad. Gooi het blad niet weg. Het blad kun je gebruiken als kruid. Ook kun je er een heerlijke bouillon van trekken.

Controleer de stengel op harde nerven. Als je die voelt, kun je ze weghalen door aan de onder- of bovenkant van de stengel een stukje (bijna) af te snijden. Trek vervolgens de nerf weg langs de stengel.

Was de stengels daarna in ruim water.

Bereidingstijden

Koken: 10 - 12 minuten
Roerbakken: ca. 6 minuten
Magnetron: 4 - 5 minuten
Smoren: ca. 20 minuten
Stomen: 20 - 25 minuten

Informatie

Bleekselderij kopen

Portiegrootte

Teelt en seizoen 

Tip

Bleekselderij smaak

Recepten met Bleekselderij

Meer recepten
Auberginestoofpotje met vis

Auberginestoofpotje met vis

545gr groenten p.p.

Zoetzure wintersalade

Zoetzure wintersalade

320gr groenten p.p.

Gevulde savooiekoolpakketjes

Gevulde savooiekoolpakketjes

215gr groenten p.p.

Meer recepten

Voedingswaarden

Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.

Bekijk alles
SoortPer 100gr
Energie60 kj (14 kcal)
Vet totaal0 gr
waarvan verzadigd0 gr
waarvan onverzadigd0 gr
Koolhydraten2 gr
waarvan suikers1 gr
Voedingsvezel1.1 gr
Eiwit1 gr
Zout0.15 mg
Retinol act. equivalent242 mcg
Vitamine B10.08 mg
Vitamine B20.15 mg
Nicotinezuur0.8 mg
Vitamine B60.06 mg
Folaat equivalenten10 mcg
Vitamine C10 mg
Vitamine E0.2 mg

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Bladselderij

Bladselderij

Nu in seizoen
Kruiden
Knolselderij

Knolselderij

Nu in seizoen
Groenten
Lavas

Lavas

Nu in seizoen
Kruiden
Bladselderij

Bladselderij

Nu in seizoen
Kruiden
Knolselderij

Knolselderij

Nu in seizoen
Groenten
Lavas

Lavas

Nu in seizoen
Kruiden
Meer groenten en fruit