| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 163 kcal |
| Vet | 3 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| Koolhydraten | 27 gr |
| waarvan suikers | 23 gr |
| Voedingsvezels | 6 gr |
| Eiwitten | 4 gr |
| Zout | 0.37 gr |
Bleekselderijsalade met vijgen

225gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 eetlepel azijn |
| 1 eetlepel slasaus |
| 25% olie |
| 2 eetlepels halfvolle yoghurt |
| ½ perssinaasappel |
| ½ struik bleekselderij |
| 4 gedroogde vijgen |
Bereidingswijze
1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.
2. Snijd de gedroogde vijgen in smalle repen.
3. Pers de sinaasappel uit.
4. Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, het sinaasappelsap, de azijn en wat peper.
5. Meng alles door elkaar.
Menusuggestie: Lekker met walnoten en aardappelen uit de oven.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bleekselderijsalade met sesam
225gr groenten p.p. & 70gr fruit p.p.

Bleekselderijsalade met sinaasappel
225gr groenten p.p. & 130gr fruit p.p.

Bleekselderijsoep
310gr groenten p.p.


