Bleekselderijsalade met sesam

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel sesamzaad
± 1 eetlepel citroensap
1 eetlepel tahin zonder zout (sesampasta
natuurvoedingswinkel)
½ struik bleekselderij
1 groene appel

Bereidingswijze

1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
2. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
3. Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis.
4. Snijd of schaaf de parten appel in smalle plakjes.
5. Verdun de tahin met 1 eetlepel water en maak er met het citroensap en wat peper een dressing van.
6. Meng de dressing door de bleekselderij en de appel en strooi het sesamzaad er over.
7. Kook eventueel de boogjes bleekselderij 1 minuut en laat ze afkoelen in een vergiet.

Menusuggestie: Lekker met vegetarische reepjes en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
135 kcal
Vet
7 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
8 gram
Zout
239 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!