| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 132 kcal |
| Vet | 6 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 11 gr |
| waarvan suikers | 10 gr |
| Voedingsvezels | 8 gr |
| Eiwitten | 4 gr |
| Zout | 0.71 gr |
Auberginestoofpotje met vis

545gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 mespunt | tijm |
| 2 | tomaten |
| 1 - 2 | aubergines (totaal ca. 600 gram) |
| 1 stengel | bleekselderij |
| 1 eetlepel | olie |
| 1/2 | winterwortel (ca. 140 gram) |
| 1 teentje | knoflook |
| 2 | ansjovisfiletjes (blikje) |
| 1 | laurierblad |
| 1 | ui |
Bereidingswijze
- Maak de groente schoon. Snijd de aubergine in flinke blokken, de bleekselderij in boogjes, de wortel in halve plakjes, de tomaten in parten en de ui en de knoflook in snippers.
- Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
- Fruit de ui, de bleekselderij en de wortel 5 minuten in de hete olie.
- Voeg de knoflook, de ansjovis, de aubergine, de tomaten, het laurierblad en de tijm toe.
- Giet er een beetje water bij en laat het gerecht met een deksel op de pan in 15 minuten gaar stoven.
Menusuggestie: Lekker met gebakken visfilet en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Aubergines sweet & sour
250gr groenten p.p.

Aubergine in tomatensaus
450gr groenten p.p.

Auberginecurry met tomaat en kikkererwten
300gr groenten p.p.










