Auberginestoofpotje met vis

Ga naar:

Boodschappenlijst

mespunt tijm
2 tomaten
1-2 aubergines (totaal ca. 600 gram)
1 stengel bleekselderij
1 eetlepel olie
1/2 winterwortel (ca. 140 gram)
1 teentje knoflook
2 ansjovisfiletjes (blikje)
1 laurierblad
1 ui

Bereidingswijze

1. Maak de groente schoon. Snijd de aubergine in flinke blokken, de bleekselderij in boogjes, de wortel in halve plakjes, de tomaten in parten en de ui en de knoflook in snippers.
2. Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
3. Fruit de ui, de bleekselderij en de wortel 5 minuten in de hete olie.
4. Voeg de knoflook, de ansjovis, de aubergine, de tomaten, het laurierblad en de tijm toe.
5. Giet er een beetje water bij en laat het gerecht met een deksel op de pan in 15 minuten gaar stoven.

Menusuggestie: Lekker met gebakken visfilet en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
132 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
11 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
10 gram
Zout
707 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!