

Nasu


De Japanse Nasu staat bekend om zijn volle, zachte en nootachtige smaak. De Nasu heeft een dunne schil. Dit maakt de Nasu zeer geschikt om te poffen, te grillen of om in de oven te bereiden. Het vruchtvlees van de Nasu blijft mooi wit van kleur na het opensnijden.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Verwijder het kroontje en snijd hem in plakjes of blokjes. Als je een aubergine gaat vullen, kun je het kroontje beter laten zitten voor de stevigheid.
Aubergines hebben een korte bereidingstijd, maar je kunt ze niet rauw eten! Dit komt omdat aubergines ‘solanine’ bevatten, een natuurlijke stof die maag- en darmklachten kan veroorzaken. Al na 2 minuten verhitten is deze stof geheel verdwenen en is de vrucht goed verteerbaar. Dus na 2 minuten blancheren (kort verhitten) kun je al zorgeloos genieten van deze smaakvolle groente!
Bereidingstijden
Koken: 5 minuten
Roerbakken: 8 minuten
Magnetron: 7 minuten
Grillen: 4 - 5 minuten
Smoren: ca. 20 minuten
Stomen: ca. 8 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Nasu smaak
Recepten met Nasu
Meer recepten
Gegrilde aubergine met geitenkaas
400gr groenten p.p.

Groentespiezen voor de bbq
345gr groenten p.p.

Auberginestoofpotje met vis
545gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 84 kj (20 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 3 gr |
waarvan suikers | 3 gr |
Voedingsvezel | 2 gr |
Eiwit | 1 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 6 mcg |
Vitamine B1 | 0.04 mg |
Vitamine B2 | 0.05 mg |
Nicotinezuur | 0.6 mg |
Vitamine B6 | 0.07 mg |
Folaat equivalenten | 18 mcg |
Vitamine C | 10 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec