Groentespiezen voor de bbq

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 kleine aubergine
1 bakje cherrytomaten
2 maïskolven
2 kleine venkelknollen in vieren
1 rode paprika in stukken
2 kleine courgettes in plakken
1 kleine bloemkool in roosjes
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels olie
versgemalen peper
1 1/2 eetlepel mosterd
2 eetlepels groentebouillon met minder zout
4 eetlepels magere of halfvolle yoghurt

Bereidingswijze

1. Kook de maïskolven en de venkel in circa 10 minuten in ruim kokend water beetgaar. Neem de groenten uit de pan en laat ze goed uitlekken.
2. Kook de bloemkoolroosjes als laatste circa 4 minuten, neem ze uit de pan en dep ze droog.
3. Yoghurtsaus: Meng citroensap, olie, versgemalen peper, yoghurt, mosterd en de bouillon goed door elkaar.  
4. Dep alle groenten nogmaals droog voor het roosteren. 
5. Snijd de maïskolven in stukken van 3 cm en snijd de rest van de groenten in grove stukken.
8. Rijg de groenten aan de spiezen en eindig met een cherrytomaatje.
9. Rooster de groentespiezen op een hete barbecue. Draai ze een keer om.Serveer met de yoghurtsaus. Eet smakelijk!

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
205 kcal
Vet
9 gram
Eiwit
7 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
22 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
17 gram
Zout
0.39 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten