Groentespiezen voor de bbq

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 kleine aubergine
1 bakje cherrytomaten
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels olie
peper
1 1/2 eetlepel mosterd
2 maiskolven
2 kleine venkelknollen in vieren
1 rode paprika in stukken
2 kleine courgettes in plakken
1 kleine bloemkool in roosjes
2 eetlepels bouillon met minder zout
4 eetlepels magere of halfvolle yoghurt

Bereidingswijze

1. Kook de maïskolven en de venkel in circa 10 minuten in ruim kokend water beetgaar. Neem de groenten uit de pan en laat ze goed uitlekken.
2. Kook de bloemkoolroosjes als laatste circa 4 minuten, neem ze uit de pan en dep ze droog.
4. Yoghurtsaus: Meng citroensap, olie, vers gemalen peper, yoghurt, mosterd en de bouillon goed door elkaar.  
6. Dep alle groenten nogmaals droog voor het roosteren. 
7. Snijd de maïskolven in stukken van 3 cm.
8. Rijg de groenten aan de spiesen en eindig met een cherrytomaatje.
9. Rooster de groentespiezen op een hete barbecue onder één keer keren. Serveer met de yoghurtsaus. 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
200 kcal
Vet
8 gram
Eiwit
7 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
210 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!