Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Venkel
Venkel
Venkel
Venkel
Venkel

Venkel

Nu in seizoen
Groenten
Koelkast
Venkel
Venkel
Venkel
Venkel
Venkel

Venkel is een veelzijdige groente afkomstig van de venkelplant. De smaak lijkt op die van anijs. Van venkelzaden kun je ook olie maken en thee zetten. Voor gebruik kun je venkel het beste in de koelkast bewaren, maar je kunt het ook invriezen. De Nederlandse venkel is van juni tot en met oktober in het seizoen.

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Was de venkel onder de kraan. Snijd de onderkant eraf en verwijder de stengels en het bladgroen. Bewaar het fijne venkelgroen voor de garnering, zo hoef je niks weg te gooien. Snijd de venkel in stukjes of plakjes.

Leuk om te weten: door verhitting wordt de smaak zachter.

Reken op een venkelknol van groot formaat (ca. 350 gram). Als je de groente kookt houd je dan ongeveer 250 gram over. Voor een salade neem je een halve knol van groot formaat per persoon.

Bereidingstijden

Rauw: 0 minuten
Fijngesneden of geschaafd in salades. In rauwe venkel proef je de anijssmaak het best.

Grillen: 3 minuten per kant
Snijd de venkel in partjes, bestrijk met olie en gril ca. 3 min per kant in de grillpan.

Stoven: 12 minuten
Snijd de venkel in partjes en laat 12 min. stoven in water of bouillon.

Koken: 12 minuten.
Snijd de venkel in plakken of parten en kook in ongeveer 12 minuten gaar.

Stomen: 10 minuten
Snijd de venkel in partjes of plakken en stoom in 10 min. beetgaar in een stoompan of -mandje.

In de oven: 30 minuten
Snijd de venkel in plakken of parten en verdeel over een ingevette ovenschaal of een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en rooster ca. 30 min. in de oven op 200 graden. 

Informatie

 Venkel kopen

Hoeveel weegt venkel?

Zelf venkel kweken

Teelt en seizoen

Tip

Venkel smaak

Recepten met Venkel

Meer recepten
Gegrilde venkel

Gegrilde venkel

270gr groenten p.p.

Gesmoorde venkel

Gesmoorde venkel

410gr groenten p.p.

Venkelsalade met geitenkaas

Venkelsalade met geitenkaas

290gr groenten p.p.

Meer recepten

Voedingswaarden

Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.

Bekijk alles
SoortPer 100gr
Energie70 kj (17 kcal)
Vet totaal0 gr
waarvan verzadigd0 gr
waarvan onverzadigd0 gr
Koolhydraten2 gr
waarvan suikers2 gr
Voedingsvezel2.4 gr
Eiwit1 gr
Zout0.03 mg
Retinol act. equivalent12 mcg
Vitamine B10.23 mg
Vitamine B20.11 mg
Nicotinezuur0.2 mg
Vitamine B60.1 mg
Folaat equivalenten42 mcg
Vitamine C5 mg
Vitamine E0.2 mg

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Bladselderij

Bladselderij

Nu in seizoen
Kruiden
Kardoen

Kardoen

Groenten
Koelkast
Rabarber

Rabarber

Groenten
Koelkast
Bladselderij

Bladselderij

Nu in seizoen
Kruiden
Kardoen

Kardoen

Groenten
Koelkast
Rabarber

Rabarber

Groenten
Koelkast
Meer groenten en fruit