Venkel-citrussalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 sinaasappel
1 eetlepel olijfolie
1 grote venkelknol
1 (rode) grapefruit

Bereidingswijze

1. Schil de sinaasappel en de grapefruit dik en snijd de parten uit de vliezen. Halveer de grapefruitpartjes.
2. Vang het sap op en maak er met de olie en wat peper een dressing van.
3. Maak de venkel schoon en schaaf of snijd de knol in dunne plakken. Bewaar wat van het fijne venkelgroen.
4. Leg de venkel en het fruit in een schaal en druppel de dressing er over. Garneer eventueel met wat klein geknipt venkelgroen.

Menusuggestie: Lekker met linzen en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
118 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
11 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
11 gram
Zout
24 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!