| Soort | Per persoon | 
|---|---|
| Energie | 118 kcal | 
| Vet | 6 gr | 
| waarvan verzadigd | 1 gr | 
| Koolhydraten | 11 gr | 
| waarvan suikers | 11 gr | 
| Voedingsvezels | 4 gr | 
| Eiwitten | 2 gr | 
| Zout | 0.02 gr | 
Venkel-citrussalade

180gr groenten p.p. & 140gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 sinaasappel | 
| 1 eetlepel olijfolie | 
| 1 grote venkelknol | 
| 1 (rode) grapefruit | 
Bereidingswijze
1. Schil de sinaasappel en de grapefruit dik en snijd de parten uit de vliezen. Halveer de grapefruitpartjes.
 2. Vang het sap op en maak er met de olie en wat peper een dressing van.
 3. Maak de venkel schoon en schaaf of snijd de knol in dunne plakken. Bewaar wat van het fijne venkelgroen.
 4. Leg de venkel en het fruit in een schaal en druppel de dressing er over. Garneer eventueel met wat klein geknipt venkelgroen.
Menusuggestie: Lekker met linzen en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Salade met venkel en sinaasappel
180gr groenten p.p. & 65gr fruit p.p.

Salade met varkenshaasreepjes en venkel
360gr groenten p.p. & 130gr fruit p.p.

Venkel-radijssalade
230gr groenten p.p.



