| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 200 kcal |
| Vet | 13 gr |
| waarvan verzadigd | 6 gr |
| Koolhydraten | 10 gr |
| waarvan suikers | 9 gr |
| Voedingsvezels | 6 gr |
| Eiwitten | 7 gr |
| Zout | 0.71 gr |
Salade met venkel en sinaasappel

180gr groenten p.p. & 65gr fruit p.p.
Ingrediënten
| 2 venkelknollen |
| 2 sinaasappels |
| 1 theelepel honing |
| 2 eetlepels olie |
| 120 g verse geitenkaas |
| peper |
Bereidingswijze
1. Maak de venkel schoon en snijd in stukken, bewaar het venkelgroen (mits dat eraan zit).
2. Schil de sinaasappels. Snijd de sinaasappels in plakken en vervolgens in blokjes. Pers ze uit, vang het sap op en bewaar het vruchtvlees.
3. Breng water aan de kook en dompel de venkel drie minuten onder.
4. Maak ondertussen een dressing met de olijfolie, honing, het groen van de venkel en het sinaasappelsap. Breng op smaak met vers gemalen peper.
5. Giet de geblancheerde venkel af en verdeel deze met sinaasappel (vruchtvlees) over 4 borden.
6. Schenk de dressing over de salade en garneer royaal met de verkruimelde geitenkaas. Geniet ervan!
Tip: Lekker met knapperig volkoren stokbrood.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Cappuccino van venkel
200gr groenten p.p.

Salade met hertenham en walnoten
150gr groenten p.p. & 220gr fruit p.p.

Salade niçoise
290gr groenten p.p.

