Recepten Salade met hertenham en walnoten
Salade met hertenham en walnoten
Per Persoon
150 gram groenten
Per Persoon
220 gram fruit
Boodschappenlijst
30 g dungesneden hertenham
6 verse vijgen
200 g gemengde sla
1 rode ui in halve ringen gesneden
1 Elstar appel
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel azijn
1 theelepel appelstroop
25 g walnoten
eventueel kervel bieslook of peterselie
Bereidingswijze
Dressing:
- Meng de appelstroop met de azijn.
- Voeg de olijfolie al roerend toe aan dit mengsel.
Salade:
- Doe de gewassen, gemengde sla in een kom.
- Was de appel en snijd in reepjes.
- Snipper de rode uit fijn.
- Voeg de rode ui, appel en de helft van de dressing toe.
- Breng op smaak met vers gemalen peper.
- Dresseer de aangemaakte salade in het midden van een ruim slabord.
- Verdeel de plakken ham over de borden en leg ze in roosjes tegen de salade aan.
- Verdeel de rest van de dressing over de borden en druppel deze mooi over de salade heen.
- Garneer de salade af met partjes verse vijgen en fijngehakte walnoten en eventueel een takje kervel, bieslook of peterselie. Eet smakelijk!
Menusuggestie: Lekker met een paar parten geroosterd volkorenbrood.
Voedingswaarde per persoon