Salade met hertenham en walnoten

Ga naar:

Boodschappenlijst

45 g dungesneden hertenham
6 verse vijgen
200 g gemengde sla
1 rode ui in halve ringen gesneden
1 Elstar appel
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel azijn
1 theelepel appelstroop
25 g walnoten
eventueel kervel bieslook of peterselie

Bereidingswijze

Dressing:

  1. Meng de appelstroop met de azijn. 
  2. Voeg de olijfolie al roerend toe aan dit mengsel


Salade:

  1. Doe de gewassen,gemengde sla in een kom.
  2. Voeg de ui, appel, walnoten en de helft van de dressing toe. 
  3. Breng op smaak met vers gemalen peper. 
  4. Dresseer de aangemaakte salade in het midden van een ruim slabord. 
  5. Verdeel de plakken ham over de borden en leg ze in roosjes tegen de salade aan. 
  6. Verdeel de rest van de dressing over de borden en druppel deze mooi over de salade heen. 
  7. Garneer de salade af met de verse vijgen en fijngehakte walnoten en eventueel een takje kervel, bieslook of peterselie. Eet smakelijk!
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
455 kcal
Vet
24 gram
Eiwit
10 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
44 gram
Vezels
10 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
380 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!