| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 355 kcal |
| Vet | 15 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 43 gr |
| waarvan suikers | 40 gr |
| Voedingsvezels | 8 gr |
| Eiwitten | 8 gr |
| Zout | 0.36 gr |
Salade met hertenham en walnoten

150gr groenten p.p. & 220gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 30 g dungesneden hertenham |
| 6 verse vijgen |
| 200 g gemengde sla |
| 1 rode ui in halve ringen gesneden |
| 1 Elstar appel |
| 1 eetlepel olijfolie |
| 1 eetlepel azijn |
| 1 theelepel appelstroop |
| 25 g walnoten |
| eventueel kervel bieslook of peterselie |
Bereidingswijze
Dressing:
- Meng de appelstroop met de azijn.
- Voeg de olijfolie al roerend toe aan dit mengsel.
Salade:
- Doe de gewassen, gemengde sla in een kom.
- Was de appel en snijd in reepjes.
- Snipper de rode uit fijn.
- Voeg de rode ui, appel en de helft van de dressing toe.
- Breng op smaak met vers gemalen peper.
- Dresseer de aangemaakte salade in het midden van een ruim slabord.
- Verdeel de plakken ham over de borden en leg ze in roosjes tegen de salade aan.
- Verdeel de rest van de dressing over de borden en druppel deze mooi over de salade heen.
- Garneer de salade af met partjes verse vijgen en fijngehakte walnoten en eventueel een takje kervel, bieslook of peterselie. Eet smakelijk!
Menusuggestie: Lekker met een paar parten geroosterd volkorenbrood.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Salade met oesterzwammen
240gr groenten p.p.

Witlofgrapefruitsalade
125gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.

Bietjessalade met linzen, hazelnoten en geitenkaas
295gr groenten p.p.









