Salade met hertenham en walnoten

Ga naar:

Boodschappenlijst

30 g dungesneden hertenham
6 verse vijgen
200 g gemengde sla
1 rode ui in halve ringen gesneden
1 Elstar appel
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel azijn
1 theelepel appelstroop
25 g walnoten
eventueel kervel bieslook of peterselie

Bereidingswijze

Dressing:

  1. Meng de appelstroop met de azijn. 
  2. Voeg de olijfolie al roerend toe aan dit mengsel. 

Salade:

  1. Doe de gewassen, gemengde sla in een kom.
  2. Was de appel en snijd in reepjes. 
  3. Snipper de rode uit fijn. 
  4. Voeg de rode ui, appel en de helft van de dressing toe. 
  5. Breng op smaak met vers gemalen peper. 
  6. Dresseer de aangemaakte salade in het midden van een ruim slabord. 
  7. Verdeel de plakken ham over de borden en leg ze in roosjes tegen de salade aan. 
  8. Verdeel de rest van de dressing over de borden en druppel deze mooi over de salade heen. 
  9. Garneer de salade af met partjes verse vijgen en fijngehakte walnoten en eventueel een takje kervel, bieslook of peterselie. Eet smakelijk!

Menusuggestie: Lekker met een paar parten geroosterd volkorenbrood.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
355 kcal
Vet
15 gram
Eiwit
8 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
43 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
40 gram
Zout
360 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!