


Elstar appel



Elstar is een kruising tussen Golden Delicious en Ingrid Marie. Elstar werd oorspronkelijk gekweekt in Nederland. De eerste ontdekking is gedaan door Arie uit Elst. Vandaar ook de naam. Het is een sappige, knapperige appel met roomwit vruchtvlees. Zijn aroma en smaak: fris en heerlijk zoet. De meeste Elstar appels zijn groengeel met een helderrode blos.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de appel. Je kunt de appel zo uit de hand eten, maar je kunt hem ook schillen.
Het vruchtvlees verkleurt snel zonder schil. Met een beetje citroensap of (cider)azijn is dit te voorkomen.
In de appel, en vooral in de schil, zit pectine, een stof die gelei en jam helpt met geleren.
De Elstar kun je koken en in allerlei koude en warme gerechten verwerken.
Wil je een appel met schil in de oven bakken? Snijd de schil dan rondom in om barsten van de schil te voorkomen.
Bereidingstijden
Geen, lekker uit het vuistje eten.
In gerechten, afhankelijk van de toepassing.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Elstar smaak
Recepten met Elstar appel
Meer recepten
Gouden appelpannenkoek met banaansaus van Joke Boon
135gr fruit p.p.

Salade met hertenham en walnoten
150gr groenten p.p. & 220gr fruit p.p.

Sinterklaastraktatie: Mini-appelcake met kruidnoten
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 232 kj (55 kcal) |
Vet totaal | 0.2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
Koolhydraten | 12 gr |
waarvan suikers | 10.2 gr |
Voedingsvezel | 1.9 gr |
Eiwit | 0.3 gr |
Zout | 0 mg |
Retinol act. equivalent | 2 mcg |
Vitamine B1 | 0.02 mg |
Vitamine B2 | 0.01 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.04 mg |
Vitamine C | 5 mg |
Vitamine E | 0.3 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec