Gouden appelpannenkoek met banaansaus van Joke Boon

Ga naar:

Boodschappenlijst

200 ml amandeldrink
2 appels (grof geraspt)
2 rijpe bananen
100 gram gezeefde kikkererwtenmeel
1 tl gemalen kurkuma
1 tl baksoda
2 el citroensap
¼ tl gemalen gemberpoeder
1 el vers gehakte munt
1 el olijfolie

Bereidingswijze

Start je dag goed met deze vegan appelpannenkoek met banaansaus. Een kleurrijk recept van Joke Boon.

1. Doe het kikkererwtenmeel, de kurkuma en baksoda in een kom.
2. Klop er met een garde de amandeldrink door en voeg dan het citroensap toe. Schep de appel erdoor.
3. Verhit een eetlepel olie in een kleine koekenpan en schep 1/8 van het beslag in de pan. Verdeel het beslag over de bodem van de pan, eventueel met behulp van een spatel.
4. Bak 3 minuten op laag-middelhoog vuur, tot de bovenkant droog is. Draai om en bak de andere kant nog 2 minuten, ga zo door tot je 8 pannenkoeken hebt.
5. Prak voor de banaansaus de bananen met de kurkuma, gemberpoeder en het citroensap door elkaar. Of gebruik voor een extra glad resultaat de staafmixer.
6. Schep de munt erdoor.
7. Leg een pannenkoek op een bord, schep wat banaansaus in het midden en verdeel dit in een laag over de pannenkoek.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
250 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
39 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
21 gram
Zout
0.1 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten