


Citroen



Een citroen is te zuur om uit de hand te eten. Het sap geeft gerechten en dranken een frisse smaak. Bovendien kan het sap verkleuring van bijvoorbeeld appel voorkomen. De schil is bijzonder aromatisch en kun je goed fijn geraspt toevoegen aan (groente)gerechten. Het vruchtvlees versterkt de smaak van ander voedsel en activeert de smaakpapillen.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Van de citroen kan het vruchtvlees, het sap en de schil gebruikt worden.
Wil je de schil gebruiken? Boen de citroenschil voor gebruik dan goed schoon onder stromend water. Rasp alleen het gele schilletje van de citroen. Rasp het witte deel eronder niet mee, dat is bitter.
Informatie
Zelf citroen kweken
Hoeveel weegt een citroen?
Teelt
Tip
Citroen smaak
Recepten met Citroen
Meer recepten
Venkel-radijssalade
230gr groenten p.p.

Gevulde puntpaprika met tomaat
410gr groenten p.p.

Pittige broccolisoep met witte bonen en citroen van Joke Boon
85gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 153 kj (36 kcal) |
Vet totaal | 0.3 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.3 gr |
Koolhydraten | 3 gr |
waarvan suikers | 2 gr |
Voedingsvezel | 2 gr |
Eiwit | 0.8 gr |
Zout | 0 mg |
Vitamine B1 | 0.06 mg |
Vitamine B2 | 0.02 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.04 mg |
Folaat equivalenten | 11 mcg |
Vitamine C | 40 mg |
Vitamine E | 0.8 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec