

Limequat


De limequat is een soort dwergcitroentje. Het is een kruising tussen een kumquat en een limoen. De dunne schil is eetbaar en het vruchtvlees zit vol eetbare pitjes. De smaak is zurig en wat wrang. Het sap van dit geel-groene vruchtje is aromatischer en zuurder dan citroensap. Je kunt limequat het beste in de koelkast bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De dunne schil is eetbaar en het vruchtvlees zit vol eetbare pitjes. Je kunt de vruchtjes dus in hun geheel verwerken.
Boen de vruchtjes goed schoon. Wil je alleen het sap gebruiken? Snijd de vruchten dan doormidden en knijp ze uit boven een schaaltje.
Net zoals met citroensap kun je met limequatsap het verkleuren van ander fruit, zoals banaan, appel of peer, voorkomen.
Informatie
Teelt en seizoen
Tip
Limequat smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 153 kj (36 kcal) |
Vet totaal | 0.3 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.3 gr |
Koolhydraten | 3 gr |
waarvan suikers | 2 gr |
Voedingsvezel | 2 gr |
Eiwit | 0.8 gr |
Zout | 0 mg |
Vitamine B1 | 0.06 mg |
Vitamine B2 | 0.02 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.04 mg |
Folaat equivalenten | 11 mcg |
Vitamine C | 40 mg |
Vitamine E | 0.8 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec