Zelfgemaakte pruimenjam met walnoten

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 kg pruimen
100 gram walnoten
2 eetlepels citroensap
poedervormig of vloeibaar geleermiddel naar keuze (zie voor de juiste hoeveelheid de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het desbetreffende product)
15 ml vloeibare zoetstof of 5 eetlepels poedervormige zoetstof
2-3 potten met deksels

Bereidingswijze

 Als je eenmaal deze zelfgemaakte pruimenjam hebt geprobeerd, wil je nooit meer terug naar kant-en-klaar!  

  1. Maak jampotten en eventuele deksels schoon met heet sodawater. Gebruik 1 eetlepel soda op 1 liter water.
  2. Spoel alles na met schoon, heet water.
  3. Laat de potten en deksels omgekeerd op een schone theedoek uitlekken.
  4. Was de pruimen, snijd ze in stukken en verwijder de pitten.
  5. Hak de walnoten klein.
  6. Kook de pruimen in een bodempje water tot moes.
  7. Voeg de walnoten, het citroensap en het geleermiddel aan het pruimenmoes toe. Kook de massa al roerend 1 minuut goed door.
  8. Roer er van het vuur af de zoetstof door.
  9. Schenk de hete jam in de schone potten en sluit ze af.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
50 kcal
Vet
3 gram
Eiwit
1 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
1 gram
Waarvan suikers
3 gram
Zout
0 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten