| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 50 kcal |
| Vet | 3 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| Koolhydraten | 4 gr |
| waarvan suikers | 3 gr |
| Voedingsvezels | 1 gr |
| Eiwitten | 1 gr |
| Zout | 0 gr |
Zelfgemaakte pruimenjam met walnoten

41gr fruit p.p.
Ingrediënten
| 1 kg pruimen |
| 100 gram walnoten |
| 2 eetlepels citroensap |
| poedervormig of vloeibaar geleermiddel naar keuze (zie voor de juiste hoeveelheid de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het desbetreffende product) |
| 15 ml vloeibare zoetstof of 5 eetlepels poedervormige zoetstof |
| 2-3 potten met deksels |
Bereidingswijze
Als je eenmaal deze zelfgemaakte pruimenjam hebt geprobeerd, wil je nooit meer terug naar kant-en-klaar!
- Maak jampotten en eventuele deksels schoon met heet sodawater. Gebruik 1 eetlepel soda op 1 liter water.
- Spoel alles na met schoon, heet water.
- Laat de potten en deksels omgekeerd op een schone theedoek uitlekken.
- Was de pruimen, snijd ze in stukken en verwijder de pitten.
- Hak de walnoten klein.
- Kook de pruimen in een bodempje water tot moes.
- Voeg de walnoten, het citroensap en het geleermiddel aan het pruimenmoes toe. Kook de massa al roerend 1 minuut goed door.
- Roer er van het vuur af de zoetstof door.
- Schenk de hete jam in de schone potten en sluit ze af.
Bron: Voedingscentrum
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Pruimentoetje met sorbetijs
190gr fruit p.p.

Prei met pruimen en geitenkaas
300gr groenten p.p.

Toetje met abrikoos, banaan en hazelnoten
125gr fruit p.p.

