Recepten Zelfgemaakte pruimenjam met walnoten
Zelfgemaakte pruimenjam met walnoten
Per Persoon
41 gram fruit
Boodschappenlijst
1 kg pruimen
100 gram walnoten
2 eetlepels citroensap
poedervormig of vloeibaar geleermiddel naar keuze (zie voor de juiste hoeveelheid de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het desbetreffende product)
15 ml vloeibare zoetstof of 5 eetlepels poedervormige zoetstof
2-3 potten met deksels
Bereidingswijze
Als je eenmaal deze zelfgemaakte pruimenjam hebt geprobeerd, wil je nooit meer terug naar kant-en-klaar!
- Maak jampotten en eventuele deksels schoon met heet sodawater. Gebruik 1 eetlepel soda op 1 liter water.
- Spoel alles na met schoon, heet water.
- Laat de potten en deksels omgekeerd op een schone theedoek uitlekken.
- Was de pruimen, snijd ze in stukken en verwijder de pitten.
- Hak de walnoten klein.
- Kook de pruimen in een bodempje water tot moes.
- Voeg de walnoten, het citroensap en het geleermiddel aan het pruimenmoes toe. Kook de massa al roerend 1 minuut goed door.
- Roer er van het vuur af de zoetstof door.
- Schenk de hete jam in de schone potten en sluit ze af.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon