Pruimentoetje met sorbetijs

Ga naar:

Boodschappenlijst

250 g pruimen
1 sinaasappel
2 eetlepels geschaafde amandelen
1 zakje vanillesuiker
2 bollen sorbetijs

Bereidingswijze

1. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pit. Snijd de halve pruimen nog een keer door.
2. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 theelepel oranje schil af.
3. Halveer de sinaasappel. Schil deze, snijd het vruchtvlees in plakken en vervolgens in blokjes. Pers het sap uit: vang het sap op en bewaar het vruchtvlees. 
4. Roer in een kom het sinaasappelsap de geraspte schil en de vanillesuiker door elkaar. Schep de pruimen en sinaasappel (vruchtvlees) erdoor.
5. Laat de salade minstens een kwartier (in de koelkast) staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
6. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
7. Schep de pruimensalade in 2 wijde schaaltjes. Schep in het midden een bol sorbetijs en strooi het amandelschaafsel eroverheen. Geniet ervan! 

 

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
160 kcal
Vet
2 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
27 gram
Zout
0 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!