| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 160 kcal |
| Vet | 2 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| Koolhydraten | 30 gr |
| waarvan suikers | 27 gr |
| Voedingsvezels | 4 gr |
| Eiwitten | 2 gr |
| Zout | 0 gr |
Pruimentoetje met sorbetijs

190gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 250 g pruimen |
| 1 sinaasappel |
| 2 eetlepels geschaafde amandelen |
| 1 zakje vanillesuiker |
| 2 bollen sorbetijs |
Bereidingswijze
1. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pit. Snijd de halve pruimen nog een keer door.
2. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 theelepel oranje schil af.
3. Halveer de sinaasappel. Schil deze, snijd het vruchtvlees in plakken en vervolgens in blokjes. Pers het sap uit: vang het sap op en bewaar het vruchtvlees.
4. Roer in een kom het sinaasappelsap de geraspte schil en de vanillesuiker door elkaar. Schep de pruimen en sinaasappel (vruchtvlees) erdoor.
5. Laat de salade minstens een kwartier (in de koelkast) staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
6. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
7. Schep de pruimensalade in 2 wijde schaaltjes. Schep in het midden een bol sorbetijs en strooi het amandelschaafsel eroverheen. Geniet ervan!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Citroenijs met kaneeldruiven
50gr fruit p.p.

Meloen gevuld met fruitsalade
460gr fruit p.p.

Toetje met abrikoos, banaan en hazelnoten
125gr fruit p.p.

