Toetje met abrikoos, banaan en hazelnoten

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 grote banaan
2 eetlepels magere kwark
1/2 sinaasappel
25 g ongezouten gehakte hazelnoten
citroensap
4 verse abrikozen
1 eetlepel magere yoghurt

Bereidingswijze

1. Trek de schil van de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten. Snijd ze daarna in stukjes.
2. Snijd de bananen in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
3. Schep de abrikozen, bananen en nootjes voorzichtig door elkaar.
4. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil fijn. Pers de sinaasappel uit.
5. Roer een sausje van 1,5 eetlepel sinaasappelsap, 1/2 eetlepel sinaasappelrasp, de yoghurt en de kwark.
6. Verdeel de vruchten over 2 glazen en verdeel de saus erover.

Geniet ervan! 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
215 kcal
Vet
9 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
20 gram
Zout
30 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!