Bananenbrood met walnoten

Ga naar:

Boodschappenlijst

4-5 rijpe bananen
50 ml olie
50 gram honing
2 eieren
1 theelepel kaneel
250 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram volkorenmeel
75 gram walnoten

Bereidingswijze

  1. Bestrijk de vorm dun met olie.
  2. Warm de oven voor op 175° C.
  3. Pel de bananen en pureer het vruchtvlees met een staafmixer of in de keukenmachine.
  4. Klop er de olie, de honing, de eieren en 50 ml water door.
  5. Meng de kaneel door het zelfrijzend bakmeel en het volkorenmeel. Meng dit door de bananenpuree.
  6. Hak de walnoten grof en schep ze door het deeg.
  7. Doe de massa over in de vorm.
  8. Bak het brood in de matig hete oven in 50 - 60 minuten gaar en bruin.
  9. Prik met een satéprikker in het brood om te kijken of deze al gaar is. Als de prikker er droog uitkomt, is het brood gaar.
  10. Laat het brood 15 minuten in de vorm rusten.
  11. Stort het brood op een rooster en laat het afkoelen.
  12. Snijd het brood in ca. 12 sneetjes. Verpak het eventueel in porties in diepvrieszakjes en vries dit in.
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
240 kcal
Vet
10 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
2 gram
Waarvan suikers
10 gram
Zout
300 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!