


Abrikoos



De abrikoos kennen we vers, maar ook gedroogd, in blik of glas. Een abrikoos heeft een zacht eetbaar velletje. Binnenin zit een grote steenachtige pit die als het rijp is, makkelijk loslaat. Het vruchtvlees is oranjegeel en geurt heerlijk. Abrikozen komen onder andere uit Griekenland en Frankrijk. De vrucht bevat een aantal belangrijke mineralen, zoals kalium.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De schil van een abrikoos is eetbaar. Als je de schil liever verwijdert, kun je die er gemakkelijk af trekken met een scherp mesje.
Halveer de vruchten door ze rondom de pit door te snijden en dan van de pit af te draaien. Daarna kun je vruchthelften in partjes of stukjes snijden.
Informatie
Zelf abrikozen kweken
Hoeveel weegt een abrikoos?
Teelt
Tip
Abrikozen smaak
Recepten met Abrikoos
Meer recepten
Ananaspanpizza
100gr fruit p.p.

Zelfgemaakte slush puppy van kiwi, abrikoos en munt
225gr fruit p.p.

Gevulde paprika met couscous
185gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 188 kj (44 kcal) |
Vet totaal | 0.1 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.1 gr |
Koolhydraten | 8 gr |
waarvan suikers | 8 gr |
Voedingsvezel | 1.7 gr |
Eiwit | 0.9 gr |
Zout | 0 mg |
Retinol act. equivalent | 105 mcg |
Vitamine B1 | 0.06 mg |
Vitamine B2 | 0.05 mg |
Nicotinezuur | 0.8 mg |
Vitamine B6 | 0.06 mg |
Folaat equivalenten | 5 mcg |
Vitamine C | 5 mg |
Vitamine E | 0.5 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec