


Japanse abrikozen



De 'ume' is de vrucht van de Japanse abrikoos. Ume behoort tot dezelfde familie als pruimen en abrikozen. De vruchten zijn 2-3 cm lang en rond tot peervormig. Het vruchtvlees en de schil zijn geel, meestal met een rode blos. De pitten zijn glad en lichtbruin, en niet eetbaar.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De ingemaakte abrikozen kun je eten bij zilvervliesrijst of sushi. Ze dienen als smaakmaker bij een gerecht. Pas wel op voor de pit.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Japanse abrikozen smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec