Zelfgemaakte slush puppy van kiwi, abrikoos en munt

Ga naar:

Boodschappenlijst

500 gram gele kiwi
400 gram rijpe abrikozen
enkele muntblaadjes
1 limoen (voor het sap)

Bereidingswijze

  1. Houd één gele kiwi apart. Schil de overige kiwi’s, snijd ze in stukken en mix ze tot een gladde puree.
  2. Veeg de abrikozen schoon, snijd ze doormidden, verwijder de pitten en mix ze met de muntblaadjes. Voeg aan beide purees een scheutje limoensap toe.
  3. Doe de twee purees in afzonderlijke bewaardozen of kommen en zet ze in de diepvries.
  4. Laat 2 uur in de diepvries staan en bewerk het mengsel met een vork om de ijskristallen te breken.
  5. Zet nogmaals 2 uur in de diepvries en breek de ijskristallen opnieuw tot je de gewenste structuur bereikt. Bewaar in de diepvries tot het moment van serveren.
  6. Serveertip: Doe de twee kleuren in een mooi glas. Versier met plakjes kiwi en muntblaadjes.

Bron: Zespri

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
65 kcal
Vet
1 gram
Eiwit
1 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
2 gram
Waarvan suikers
11 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten