| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 65 kcal |
| Vet | 1 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| Koolhydraten | 12 gr |
| waarvan suikers | 11 gr |
| Voedingsvezels | 2 gr |
| Eiwitten | 1 gr |
| Zout | 0 gr |
Zelfgemaakte slush puppy van kiwi, abrikoos en munt
Nagerecht
8 pers
10 - 20 min

225gr fruit p.p.
Ingrediënten
8 pers
| 500 gram gele kiwi |
| 400 gram rijpe abrikozen |
| enkele muntblaadjes |
| 1 limoen (voor het sap) |
Bereidingswijze
- Houd één gele kiwi apart. Schil de overige kiwi’s, snijd ze in stukken en mix ze tot een gladde puree.
- Veeg de abrikozen schoon, snijd ze doormidden, verwijder de pitten en mix ze met de muntblaadjes. Voeg aan beide purees een scheutje limoensap toe.
- Doe de twee purees in afzonderlijke bewaardozen of kommen en zet ze in de diepvries.
- Laat 2 uur in de diepvries staan en bewerk het mengsel met een vork om de ijskristallen te breken.
- Zet nogmaals 2 uur in de diepvries en breek de ijskristallen opnieuw tot je de gewenste structuur bereikt. Bewaar in de diepvries tot het moment van serveren.
- Serveertip: Doe de twee kleuren in een mooi glas. Versier met plakjes kiwi en muntblaadjes.
Bron: Zespri
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Mango lassi
65gr fruit p.p.
Gegrilde Vijgen
75gr fruit p.p.

Gebakken appels en appelchips met ijs
190gr fruit p.p.



