


Gele kiwi



De gele kiwi heeft een vijgachtige vorm. De schil is glad en heeft een licht- tot donkerbruine kleur. Het vruchtvlees heeft een zonnige, licht goudgele kleur. Het gele vruchtvlees bevat kleine, zwarte, eetbare pitjes. De gele kiwi is heerlijk sappig en lekker zoet met een frisse toets. Kiwi's zijn er ook in de bekende groene variant.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Je kunt een gele kiwi halveren en uitlepelen of schillen en in plakjes snijden. Gele kiwi’s kunnen met schil en al worden gegeten.
Let op met de combinatie van gele kiwi en melkproducten of gelatine in een gerecht. Verse gele kiwi bevat namelijk een stof (enzym) die eiwitten afbreekt. Melkproducten worden dan waterig en krijgen een bittere bijsmaak, en gelatine verliest de bindkracht. Kiwi uit blik of geblancheerde (even aan de kook gebrachte) kiwi heeft dit effect niet. Hetzelfde geldt voor ananas, mango en papaja!
Kiwi schoonmaken
Gele kiwi’s kunnen met schil en al worden gegeten.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Gele kiwi smaak
Recepten met Gele kiwi
Meer recepten
Ontbijtbowl met rood fruit, gele kiwi en muesli
105gr fruit p.p.

Zelfgemaakte slush puppy van kiwi, abrikoos en munt
225gr fruit p.p.

Couscoussalade met gele kiwi, broccoli en munt
190gr groenten p.p. & 40gr fruit p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 280 kj (66 kcal) |
Vet totaal | 0.3 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.3 gr |
Koolhydraten | 12.4 gr |
waarvan suikers | 12.3 gr |
Voedingsvezel | 1.4 gr |
Eiwit | 1 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 1 mcg |
Vitamine B2 | 0.07 mg |
Nicotinezuur | 0.6 mg |
Vitamine B6 | 0.08 mg |
Folaat equivalenten | 30.6 mcg |
Vitamine C | 135 mg |
Vitamine E | 1.4 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec