Recepten Kipspiesje met saus van gele kiwi en mango
Kipspiesje met saus van gele kiwi en mango
Per Persoon
40 gram groenten
Per Persoon
70 gram fruit
Boodschappenlijst
400 gram kipdijfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
1 of 2 citroenen
1 theelepel bruine suiker
1 eetlepel sesamzaad
100 ml water
1-2 theelepels gemalen komijn
1 takje peterselie
2 takjes koriander
2 gele kiwi’s
1/2 mango
Het sap van 1/2 limoen
1/2 ui
2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
- Pel de knoflook en de ui. Was de peterselie en de koriander en trek de blaadjes van de takjes. Snijd de kipdij in gelijke stukken en leg ze in een ovenschaal.
- Doe de ui, de knoflook, de suiker, het water, het sesamzaad, de komijn, de peterselieblaadjes, de korianderblaadjes van één takje, het citroensap en een beetje geraspte citroenschil in de beker van de mixer. Mix, giet over de kip en roer. Dek af en laat 3 - 4 uur in de koelkast marineren.
- Maak de houten stokjes vochtig met een beetje water en prik het vlees op de stokjes.
- Verwarm een grill of een pan met olie en bak de spiesjes (3 minuten per kant).
- Voor de saus: Schil de gele kiwi’s en de mango en snijd ze in kleine blokjes. Meng de blokjes in een kom met het limoensap, de olijfolie, de ui en de overige fijngehakte koriander.
- Giet de saus over de spiesjes.
Menusuggestie: Serveer de spiesjes met aardappeltjes en bloemkool uit de oven. Zo zit je al aan 210 gram groenten en 70 gram fruit per persoon.
Tip: Je kunt ook ander vlees zoals lams-, kalfs- of varkensvlees gebruiken. Als het vlees een beetje hard is, laat het dan eerst 12 uur in de koelkast marineren tot het zacht wordt.
Bron: Zespri
Voedingswaarde per persoon