Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Kipspiesje met saus van gele kiwi en mango

Hoofdgerecht
20 - 30 min
Kipspiesje met saus van gele kiwi en mango
Met seizoensproducten

40gr groenten p.p. & 70gr fruit p.p.

Ingrediënten

400 gram kipdijfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
1 of 2 citroenen
1 theelepel bruine suiker
1 eetlepel sesamzaad
100 ml water
1-2 theelepels gemalen komijn
1 takje peterselie
2 takjes koriander
2 gele kiwi’s
1/2 mango
Het sap van 1/2 limoen
1/2 ui
2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

  1. Pel de knoflook en de ui. Was de peterselie en de koriander en trek de blaadjes van de takjes. Snijd de kipdij in gelijke stukken en leg ze in een ovenschaal.
  2. Doe de ui, de knoflook, de suiker, het water, het sesamzaad, de komijn, de peterselieblaadjes, de korianderblaadjes van één takje, het citroensap en een beetje geraspte citroenschil in de beker van de mixer. Mix, giet over de kip en roer. Dek af en laat 3 - 4 uur in de koelkast marineren.
  3. Maak de houten stokjes vochtig met een beetje water en prik het vlees op de stokjes.
  4. Verwarm een grill of een pan met olie en bak de spiesjes (3 minuten per kant).
  5. Voor de saus: Schil de gele kiwi’s en de mango en snijd ze in kleine blokjes. Meng de blokjes in een kom met het limoensap, de olijfolie, de ui en de overige fijngehakte koriander.
  6. Giet de saus over de spiesjes.

Menusuggestie: Serveer de spiesjes met aardappeltjes en bloemkool uit de oven. Zo zit je al aan 210 gram groenten en 70 gram fruit per persoon.

Tip: Je kunt ook ander vlees zoals lams-, kalfs- of varkensvlees gebruiken. Als het vlees een beetje hard is, laat het dan eerst 12 uur in de koelkast marineren tot het zacht wordt.

Bron: Zespri

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie335 kcal
Vet15 gr
waarvan verzadigd3 gr
Koolhydraten16 gr
waarvan suikers13 gr
Voedingsvezels3 gr
Eiwitten31 gr
Zout0.02 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Koriander

Koriander

Nu in seizoen
Kruiden
Gele kiwi

Gele kiwi

Fruit
Koelkast
Mango

Mango

Fruit
Fruitschaal
Limoen

Limoen

Fruit
Koelkast
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Koriander

Koriander

Nu in seizoen
Kruiden
Gele kiwi

Gele kiwi

Fruit
Koelkast
Mango

Mango

Fruit
Fruitschaal
Limoen

Limoen

Fruit
Koelkast
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Kalettes met kip en zoete aardappel

Kalettes met kip en zoete aardappel

150gr groenten p.p.

Pompoen met kip

Pompoen met kip

300gr groenten p.p. & 70gr fruit p.p.

Kip met groene groente

Kip met groene groente

310gr groenten p.p.

Meer recepten