


Nectarine



De schil van een nectarine is mooi glad en de vrucht is minder kwetsbaar dan een perzik. Door deze eigenschappen wint de nectarine in populariteit van de harige perzik. Nectarines kunnen als een appel worden gegeten, zowel met als zonder schil. Rijpe nectarines smaken net zo zoet als een perzik.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Nectarines kun je met schil en al opeten, net als een appel. Je kunt de vrucht halveren door ze rondom in te snijden en de helften van de pit met de volle hand af te draaien.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Nectarine smaak
Recepten met Nectarine
Meer recepten
Salade met groene asperges, burrata, beenham en gegrilde nectarines van Francesca Kookt
245gr groenten p.p. & 110gr fruit p.p.

Meloen gevuld met fruitsalade
460gr fruit p.p.

Nectarinepakketjes
115gr fruit p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 151 kj (36 kcal) |
Vet totaal | 0.1 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.1 gr |
Koolhydraten | 6.5 gr |
waarvan suikers | 6.5 gr |
Voedingsvezel | 1.1 gr |
Eiwit | 1 gr |
Zout | 0 mg |
Retinol act. equivalent | 29 mcg |
Vitamine B1 | 0.01 mg |
Vitamine B2 | 0.02 mg |
Nicotinezuur | 0.7 mg |
Vitamine B6 | 0.02 mg |
Vitamine C | 1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec