


Wilde perzik



De wilde perzik wordt ook wel Paraguayo, platte perzik of wilde bosperzik genoemd. Deze perzik is een steenvrucht, net als een pruim of kers. De vrucht bevat dus een harde, steenachtige pit. Het sappige, stevige vruchtvlees is wit van kleur. De wilde perzik heeft een verfijnde zoete smaak die sterker is dan die van de gewone perzik.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de perzik. De schil van een perzik is eetbaar. Als je de schil liever verwijdert, kun je die er gemakkelijk af trekken met een scherp mesje.
Je kunt de vrucht halveren door ze rondom in te snijden en de helften van de pit met de volle hand eraf te draaien. Daarna kun je vruchthelften in partjes of stukjes snijden.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Nederlandse teelt
Tip
Wilde perzik smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 168 kj (40 kcal) |
Vet totaal | 0.1 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.1 gr |
Koolhydraten | 7.2 gr |
waarvan suikers | 7.2 gr |
Voedingsvezel | 2 gr |
Eiwit | 1 gr |
Zout | 0 mg |
Retinol act. equivalent | 10 mcg |
Vitamine B1 | 0.02 mg |
Vitamine B2 | 0.04 mg |
Nicotinezuur | 0.6 mg |
Vitamine B6 | 0.02 mg |
Folaat equivalenten | 3 mcg |
Vitamine C | 31 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec