


Perzik



De perzik is een steenvrucht, net als een pruim. Het vruchtvlees is zoet en sappig. Het zachte, aaibare schilletje is eetbaar. De perzik en nectarine zijn nauw verwant aan elkaar. Omdat een nectarine geen pluizige schil heeft is deze iets populairder. De verschillende rassen perziken hebben verschillende kleuren vruchtvlees, zoals wit, geel en rood.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de perzik. De schil van een perzik is eetbaar. Als je de schil liever verwijdert, kun je die er gemakkelijk af trekken met een scherp mesje.
Je kunt de vrucht halveren door ze rondom in te snijden en de helften van de pit met de volle hand eraf te draaien. Daarna kun je vruchthelften in partjes of stukjes snijden.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Perzik smaak
Recepten met Perzik
Meer recepten
Fruitpizza
50gr fruit p.p.

Overnight oats met fruit
75gr fruit p.p.

Zomers toetje met perzik en frambozensaus
120gr fruit p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 172 kj (41 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 7.9 gr |
waarvan suikers | 7.9 gr |
Voedingsvezel | 1.4 gr |
Eiwit | 1 gr |
Zout | 0 mg |
Retinol act. equivalent | 8 mcg |
Vitamine B1 | 0.01 mg |
Vitamine B2 | 0.02 mg |
Nicotinezuur | 0.5 mg |
Vitamine B6 | 0.02 mg |
Folaat equivalenten | 3 mcg |
Vitamine C | 7 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec