


Indische limoen



De (Indische) limoen is familie van de citroen en de sinaasappel en behoort tot de citrusvruchten (Wijnruitfamilie). Limoenen zijn rond en kleiner dan citroenen. De schil is dun, vrij glad en groen. Het zure en geelgroene vruchtvlees is veel geuriger, aromatischer en sappiger dan dat van een citroen.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Van de limoen kan het vruchtvlees, het sap en de schil gebruikt worden.
Wil je de schil gebruiken? Boen de limoenschil voor gebruik dan goed schoon onder stromend water. Rasp alleen het groene schilletje van de limoen. Rasp het witte deel eronder niet mee, dat is bitter.
Wil je het sap gebruiken? Halveer de limoen en pers de vrucht uit.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Indische limoen smaak
Recepten met Indische limoen
Meer recepten
Thaise witlofschotel
230gr groenten p.p.

Vietnamese noedelsoep
160gr groenten p.p.

Fruitsalade met kaki (sharonfruit), kiwi en banaan
170gr fruit p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 173 kj (41 kcal) |
Vet totaal | 0.2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
Koolhydraten | 7.7 gr |
waarvan suikers | 1.7 gr |
Voedingsvezel | 2.8 gr |
Eiwit | 0.7 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 1 mcg |
Vitamine B1 | 0.03 mg |
Vitamine B2 | 0.02 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.08 mg |
Folaat equivalenten | 8 mcg |
Vitamine C | 29 mg |
Vitamine E | 0.2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec