Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 195 kcal |
Vet | 2 gr |
waarvan verzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 28 gr |
waarvan suikers | 11 gr |
Voedingsvezels | 5 gr |
Eiwitten | 13 gr |
Zout | 0.28 gr |
Vietnamese noedelsoep

160gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
8 lente-uitjes |
8 takjes verse koriander |
1/2 eetlepel bruine suiker |
1/2 limoen |
500 ml kippenbouillon met minder zout |
1/5 rode peper |
75 g gekookte kipfilet |
40 g volkorennoedels of rijstnoedels van zilvervliesrijst |
Bereidingswijze
1. Snijd 6 lente-uitjes in pijpjes van 2 centimeter.
2. Breng de kippenbouillon aan de kook.
3. Kook de lente-ui in de bouillon in ca. 4 minuten beetgaar en schep ze met een schuimspaan uit de pan.
4. Kook de noedels kort (volgens aanwijzing op de verpakking) in de bouillon gaar. Schep de noedels uit de bouillon (bouillon bewaren) en verdeel ze over twee ruime soepkommen.
5. Snijd intussen de rest van de lente-ui in dunne ringetjes, snijd de kipfilet in plakjes en hak de koriander fijn.
6. Verwijder pitjes uit de peper en snijd de peper in dunne ringetjes.
7. Voeg koriander en peperringetjes toe aan de bouillon en breng op smaak met suiker en het sap van de limoen.
8. Leg de pijpjes lente-ui en plakjes kip op de noedels. Schenk er de geurige bouillon over en garneer met de ringetjes lente-ui. Geniet ervan!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Corn chowder met pittige broodrepen en pinda's
250gr groenten p.p.

Pompoensoep met tofu en gegrild kruidenbrood
310gr groenten p.p.

Knolselderij-knoflooksoep
280gr groenten p.p.