Knolselderij-knoflooksoep

Ga naar:

Boodschappenlijst

1/2 bol knoflook
500 gram knolselderij
1 kleine ui
1 eetlepel olie
1 kipfilet
1/4 bouillontablet met minder zout
100 ml halfvolle melk
blaadjes van de knolselderij
zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Maak de teentjes knoflook los, maar pel ze niet.
  2. Pof de knoflook in een kleine droge koekenpan met een deksel er op in 20 minuten gaar.
  3. Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.
  4. Pel de ui en snijd hem klein.
  5. Fruit de ui in de olie glazig.
  6. Voeg de knolselderij toe met de kipfilet, 400 ml water en het stukje bouillontablet en breng dit aan de kook.
  7. Kook de knolselderij in 20 minuten gaar.
  8. Neem de kipfilet uit de pan,
  9. Druk de gare knoflook uit de velletjes en roer ze door de soep.
  10. Pureer de soep met een staafmixer.
  11. Breng de soep weer aan de kook en verdun hem met wat melk.
  12. Snijd de kipfilet in blokjes en roer ze door de soep.
  13. Was de blaadjes selderij, knip ze klein en strooi ze over de soep. Maal er wat zwarte peper over.

Menusuggestie: Lekker met (glutenvrij) volkorenbrood of bruin stokbrood. 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
290 kcal
Vet
8 gram
Eiwit
30 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
13 gram
Waarvan suikers
4 gram
Zout
730 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!