Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 290 kcal |
Vet | 8 gr |
waarvan verzadigd | 2 gr |
Koolhydraten | 20 gr |
waarvan suikers | 4 gr |
Voedingsvezels | 13 gr |
Eiwitten | 30 gr |
Zout | 0.73 gr |
Knolselderij-knoflooksoep

280gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
3-5 teentjes knoflook (naar smaak) |
500 gram knolselderij |
1 kleine ui |
1 eetlepel olie |
1 kipfilet |
1/4 bouillontablet met minder zout |
100 ml halfvolle melk |
blaadjes van de knolselderij |
zwarte peper |
Bereidingswijze
- Maak de teentjes knoflook los, maar pel ze niet.
- Pof de knoflook in een kleine droge koekenpan met een deksel er op in 20 minuten gaar.
- Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Voeg de knolselderij toe met de kipfilet, 400 ml water en het stukje bouillontablet en breng dit aan de kook.
- Kook de knolselderij in 20 minuten gaar.
- Neem de kipfilet uit de pan,
- Druk de gare knoflook uit de velletjes en roer ze door de soep.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Breng de soep weer aan de kook en verdun hem met wat melk.
- Snijd de kipfilet in blokjes en roer ze door de soep.
- Was de blaadjes selderij, knip ze klein en strooi ze over de soep. Maal er wat zwarte peper over.
Menusuggestie: Lekker met (glutenvrij) volkorenbrood of bruin stokbrood.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Courgettesoep met zalm
300gr groenten p.p.

Groene aspergesoep
115gr groenten p.p.

Stamppot met knolselderij en wortel
345gr groenten p.p.