Stamppot met knolselderij en wortel

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 knolselderij
300 gram wortelen
2 eieren
pakje bieslook
pakje peterselie
500 g kruimige aardappel
peper
1 ui
1 eetlepel vloeibare margarine
scheutje halfvolle melk
200 g hamlap

Bereidingswijze

1. Maak de groenten en aardappelen schoon en snijd in stukjes.
2. Kook de eieren hard.
3. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en de knolselderij en wortelen in 15 minuten. De ui mag hier na 5 minuten bij in de pan.
4. Bak de hamlap 12-14 minuten in een beetje margarine. Haal uit de pan, laat een paar minuten rusten in aluminiumfolie en snijd in blokjes. 
5. Giet alles af en doe de knolselderij, wortelen, ui en aardappel in 1 grote pan. Stamp het geheel. Knip de bieslook en peterselie fijn. Voeg dit aan de stamppot toe en roer en doorheen met de ham en een scheutje melk. Voeg naar smaak vers gemalen toe. Garneer met het ei en wat kruiden. Eet smakelijk! 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
550 kcal
Vet
12 gram
Eiwit
37 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
650 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!