| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 655 kcal |
| Vet | 26 gr |
| waarvan verzadigd | 9 gr |
| Koolhydraten | 70 gr |
| waarvan suikers | 13 gr |
| Voedingsvezels | 9 gr |
| Eiwitten | 30 gr |
| Zout | 0.46 gr |
Rucolastamppot met kerstomaatjes en mozzarella

150gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 125 gram mozzarella (bolletjes) |
| 2 flinke takjes basilicum |
| 1 - 1 1/2 dl halfvolle melk |
| peper |
| 2 eetlepels witte balsamicoazijn |
| 50 g geroosterde pijnboompitten |
| 150 g rucola |
| 150 g kerstomaatjes |
| 600 g kruimige aardappels |
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 200 graden.
2. Schil de aardappels en breng ze in water in een ruime pan aan de kook. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
3. Rooster de tomaatjes in 15-20 minuten in de oven.
4. Was de rucola en snijd deze grof.
5. Snijd de mozzarella in blokjes (of gebruik mozarellabolletjes). en scheur de basilicumblaadjes in reepjes
6. Verwarm de melk in een steelpan.
7. Giet de aardappels af. Stamp of prak ze fijn en meng de puree met de warme melk, de balsamico azijn en de rucola. Schep om en warm goed door. Voeg vers gemalen peper naar smaak toe.
8. Schep er de hele tomaatjes en de mozzarella(bolletjes) voorzichtig door.
9. Serveer direct op twee borden. Bestrooi met de basilicumreepjes en de geroosterde pijnboompitjes. Eet smakelijk!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Koolraapstamppot met rauwe andijvie
355gr groenten p.p.

Stamppot met knolselderij en wortel
345gr groenten p.p.

Stamppot groene kool met spicy noten
275gr groenten p.p.



