Rucolastamppot met kerstomaatjes en mozzarella

Ga naar:

Boodschappenlijst

125 gram mozzarella (bolletjes)
2 flinke takjes basilicum
1 - 1 1/2 dl halfvolle melk
peper
2 eetlepels witte balsamicoazijn
50 g geroosterde pijnboompitten
150 g rucola
150 g kerstomaatjes
600 g kruimige aardappels

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 200 graden. 
2. Schil de aardappels en breng ze in water in een ruime pan aan de kook. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
3. Rooster de tomaatjes in 15-20 minuten in de oven. 
4. Was de rucola en snijd deze grof.
5. Snijd de mozzarella in blokjes  (of gebruik mozarellabolletjes). en scheur de basilicumblaadjes in reepjes
6. Verwarm de melk in een steelpan.
7. Giet de aardappels af. Stamp of prak ze fijn en meng de puree met de warme melk, de balsamico azijn en de rucola. Schep om en warm goed door. Voeg vers gemalen peper naar smaak toe.
8. Schep er de hele tomaatjes en de mozzarella(bolletjes) voorzichtig door.
9. Serveer direct op twee borden. Bestrooi met de basilicumreepjes en de geroosterde pijnboompitjes. Eet smakelijk! 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
645 kcal
Vet
26 gram
Eiwit
30 gram
Waarvan verzadigd
9 gram
Koolhydraten
69 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
440 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!