Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 585 kcal |
Vet | 25 gr |
waarvan verzadigd | 4 gr |
Koolhydraten | 65 gr |
waarvan suikers | 6 gr |
Voedingsvezels | 15 gr |
Eiwitten | 15 gr |
Zout | 0 gr |
Stamppot groene kool met spicy noten

275gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
600 gram aardappelen |
500-600 gram groene kool |
1 ui |
2 eetlepels vloeibare margarine |
50 gram ongezouten amandelen of cashewnoten |
1 theelepel gerookt paprikapoeder |
1/2 theelepel chilivlokken |
150 ml halfvolle melk |
nootmuskaat |
Bereidingswijze
Deze Hollandse stamppot met groene kool krijgt een Aziatisch tintje door de pittige cashewnoten. Bomvol groente (275 gram pp!), makkelijk en lekker!
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de groene kool schoon en snijd de groente in repen.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Verwarm 1 eetlepel margarine in een braadpan en fruit hierin de ui glazig.
- Voeg de groene kool toe met een scheutje water en laat de kool in 10 minuten gaar smoren.
- Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan met een anti aanbaklaag. Bak hierin de amandelen met het paprikapoeder en de chilivlokken zacht.
- Laat de noten op een bord afkoelen.
- Verwarm de melk.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree. Schep er de gare kool door.
- Schep de amandelen op de stamppot.
Bron: Voedingscentrum
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Koolraapstamppot met rauwe andijvie
355gr groenten p.p.

Stamppot met knolselderij en wortel
345gr groenten p.p.

Koolraap met appel
250gr groenten p.p. & 60gr fruit p.p.