Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Stamppot groene kool met spicy noten

Hoofdgerecht
2 pers
30 - 60 min
Stamppot groene kool met spicy noten
Met seizoensproducten

275gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

600 gram aardappelen
500-600 gram groene kool
1 ui
2 eetlepels vloeibare margarine
50 gram ongezouten amandelen of cashewnoten
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel chilivlokken
150 ml halfvolle melk
nootmuskaat

Bereidingswijze

Deze Hollandse stamppot met groene kool krijgt een Aziatisch tintje door de pittige cashewnoten. Bomvol groente (275 gram pp!), makkelijk en lekker!

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de groene kool schoon en snijd de groente in repen.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Verwarm 1 eetlepel margarine in een braadpan en fruit hierin de ui glazig.
  5. Voeg de groene kool toe met een scheutje water en laat de kool in 10 minuten gaar smoren.
  6. Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan met een anti aanbaklaag. Bak hierin de amandelen met het paprikapoeder en de chilivlokken zacht.
  7. Laat de noten op een bord afkoelen.
  8. Verwarm de melk.
  9. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree. Schep er de gare kool door.
  10. Schep de amandelen op de stamppot.

    Bron: Voedingscentrum

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie585 kcal
Vet25 gr
waarvan verzadigd4 gr
Koolhydraten65 gr
waarvan suikers6 gr
Voedingsvezels15 gr
Eiwitten15 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Savooiekool

Savooiekool

Nu in seizoen
Groenten
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Savooiekool

Savooiekool

Nu in seizoen
Groenten
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Koolraapstamppot met rauwe andijvie

Koolraapstamppot met rauwe andijvie

355gr groenten p.p.

Stamppot met knolselderij en wortel

Stamppot met knolselderij en wortel

345gr groenten p.p.

Koolraap met appel

Koolraap met appel

250gr groenten p.p. & 60gr fruit p.p.

Meer recepten