


Savooiekool



Savooiekool is een dichte, donkergroene koolsoort. Savooiekool heeft gebobbelde bladeren met gekrulde randen. Het blad heeft een mooie nervenstructuur. Savooiekool wordt ook wel putjes- of kappertjeskool genoemd. Savooiekool is één van de oudste koolrassen ter wereld. Er is gele en groene savooiekool. Savooiekool heeft een stevige koolsmaak.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Verwijder de harde buitenste bladeren en de stronk. Was de kool zorgvuldig. Snijd de kool in vieren. Schaaf of snijd de kool in fijne repen. Je kunt de bladeren ook vullen, laat ze dan heel.
Bereidingstijden
Koken: ca. 10 minuten
Roerbakken: 5 - 8 minuten
Magnetron: 4 - 7 minuten
Smoren: 20 - 25 minuten
Stomen: 20 - 30 minuten
Informatie
Zelf savooiekool kweken
Hoeveel weegt savooiekool?
Teelt
Tip
Savooiekool smaak
Recepten met Savooiekool
Meer recepten
Savooiekoolsalade met sinaasappelsaus
200gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Stamppot groene kool met spicy noten
275gr groenten p.p.

Gevulde savooiekoolpakketjes
215gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 147 kj (35 kcal) |
Vet totaal | 1 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 3 gr |
waarvan suikers | 3 gr |
Voedingsvezel | 3.1 gr |
Eiwit | 2 gr |
Zout | 0.03 mg |
Retinol act. equivalent | 2 mcg |
Vitamine B1 | 0.04 mg |
Vitamine B2 | 0.04 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.15 mg |
Folaat equivalenten | 51 mcg |
Vitamine C | 40 mg |
Vitamine E | 0.2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec