| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 322 kcal |
| Vet | 12 gr |
| waarvan verzadigd | 4 gr |
| Koolhydraten | 19 gr |
| waarvan suikers | 19 gr |
| Voedingsvezels | 12 gr |
| Eiwitten | 28 gr |
| Zout | 0.18 gr |
Geroerbakte groene kool met champignons, kokos, rozijnen en filetlapjes

325gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 150 gram champignons |
| 1 eetlepel geraspte kokos |
| 150 dunne varkensfiletlapjes |
| 1 eetlepel olie |
| 2 eetlepels rozijnen |
| 1 groene kool of 500 gram gesneden groene kool |
Bereidingswijze
1. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
2. Was de rozijnen.
3. Snijd de filetlapjes in dunne reepjes.
4. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
5. Verwarm de olie in een wok of braadpan.
6. Bak de vleesreepjes al omscheppend enkele minuten.
7. Voeg de kool toe en roerbak de groente in ca. 6 minuten bijna gaar.
8. Voeg de champignons en rozijnen toe en roerbak het geheel verder gaar.
9. Maak op smaak met peper.
Menusuggestie: Lekker met aardappelpuree.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Stamppot groene kool met spicy noten
275gr groenten p.p.

Warme koolsalade
250gr groenten p.p.

Groene kool met mosterd en room
250gr groenten p.p.



