



Champignons




Champignons zijn paddenstoelen met een ronde witte hoed en een vrij neutrale smaak. De meest bekende eetbare paddenstoel is de witte champignon. De witte champignon wordt het hele jaar door in ons eigen land geteeld. Dat gebeurt in speciale ruimten waar met de juiste temperatuur en luchtvochtigheid een optimaal klimaat wordt gecreëerd.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. Doe dit pas vlak voor bereiding.
Je maakt champignons droog schoon. Als je ze in water legt dan zuigen ze zich vol met water. Dat water laten ze bij het bereiden weer los. Dit zorgt voor wat smaakverlies.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Frituren: 2 - 4 minuten
Grillen: 2 - 4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten
Informatie
Zelf champignons kweken
Hoeveel weegt een champignon?
Teelt en seizoen
Tip
Champignons smaak
Champignon weetje
Recepten met Champignons
Meer recepten
Schorseneren met champignons
325gr groenten p.p.

Koolraapstamppot met rauwe andijvie
355gr groenten p.p.

Bloemkoolschotel
200gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 75 kj (18 kcal) |
Vet totaal | 0.5 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.5 gr |
Koolhydraten | 0.4 gr |
waarvan suikers | 0.2 gr |
Voedingsvezel | 1.5 gr |
Eiwit | 2.3 gr |
Zout | 0.01 mg |
Vitamine B1 | 0.07 mg |
Vitamine B2 | 0.3 mg |
Nicotinezuur | 4 mg |
Vitamine B6 | 0.12 mg |
Folaat equivalenten | 44 mcg |
Vitamine C | 4 mg |
Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec