Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 600 kcal |
Vet | 20 gr |
waarvan verzadigd | 3 gr |
Koolhydraten | 72 gr |
waarvan suikers | 6 gr |
Voedingsvezels | 12 gr |
Eiwitten | 27 gr |
Zout | 1.75 gr |
Pasta puttanesca

250gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
ca. 15 g uitgelekte ansjovisfilets uit blik |
1 tomaat |
1 rode peper |
2 teentjes knoflook |
10 blaadjes verse basilicum |
peper |
6 zwarte olijven zonder pit |
2 eetlepels geraspte 30+ kaas |
50 g pijnboompitten |
200 g volkorenpenne |
400 g champignons |
1 eetlepel olijfolie |
Bereidingswijze
1. Kook de pasta al dente (beetgaar) volgens aanwijzing op de verpakking.
2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en smelt daarin op laag vuur de ansjovis.
3. Snijd de rode peper in de lengte doormidden. Verwijder de pitjes en snijd de peper in kleine stukjes.
4. Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje en snijd deze in partjes.
5. Doe de champignons met de rode peper en een uitgeperst teentje knoflook bij de ansjovis in de pan. Bak het geheel ongeveer 5 minuten.
6. Snijd de olijven in ringetjes, snijd de tomaat in blokjes en hak de basilicum fijn.
7. Laat de pasta goed uitlekken en schep deze met de olijven, de tomaat en de basilicum door de champignons. Maak op smaak met vers gemalen peper. Serveer met de geraspte kaas. Eet smakelijk!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Pasta met venkel en tonijn
270gr groenten p.p.

Gevulde courgettes
450gr groenten p.p.

Snelle pizza van turks brood
200gr groenten p.p.