Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Pasta puttanesca

Hoofdgerecht
2 pers
10 - 20 min
Pasta puttanesca
Met seizoensproducten

250gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

ca. 15 g uitgelekte ansjovisfilets uit blik
1 tomaat
1 rode peper
2 teentjes knoflook
10 blaadjes verse basilicum
peper
6 zwarte olijven zonder pit
2 eetlepels geraspte 30+ kaas
50 g pijnboompitten
200 g volkorenpenne
400 g champignons
1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

1. Kook de pasta al dente (beetgaar) volgens aanwijzing op de verpakking.
2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en smelt daarin op laag vuur de ansjovis.
3. Snijd de rode peper in de lengte doormidden. Verwijder de pitjes en snijd de peper in kleine stukjes.
4. Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje en snijd deze in partjes. 
5. Doe de champignons met de rode peper en een uitgeperst teentje knoflook bij de ansjovis in de pan. Bak het geheel ongeveer 5 minuten.
6. Snijd de olijven in ringetjes, snijd de tomaat in blokjes en hak de basilicum fijn.
7. Laat de pasta goed uitlekken en schep deze met de olijven, de tomaat en de basilicum door de champignons. Maak op smaak met vers gemalen peper. Serveer met de geraspte kaas. Eet smakelijk!

 

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie600 kcal
Vet20 gr
waarvan verzadigd3 gr
Koolhydraten72 gr
waarvan suikers6 gr
Voedingsvezels12 gr
Eiwitten27 gr
Zout1.75 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Olijven

Olijven

Fruit
Koelkast
Champignons

Champignons

Nu in seizoen
Groenten
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Pepers

Pepers

Nu in seizoen
Groenten
Chilipeper

Chilipeper

Nu in seizoen
Groenten
Basilicum

Basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Olijven

Olijven

Fruit
Koelkast
Champignons

Champignons

Nu in seizoen
Groenten
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Pepers

Pepers

Nu in seizoen
Groenten
Chilipeper

Chilipeper

Nu in seizoen
Groenten
Basilicum

Basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Pasta met venkel en tonijn

Pasta met venkel en tonijn

270gr groenten p.p.

Gevulde courgettes

Gevulde courgettes

450gr groenten p.p.

Snelle pizza van turks brood

Snelle pizza van turks brood

200gr groenten p.p.

Meer recepten