Pasta puttanesca

Ga naar:

Boodschappenlijst

ca. 15 g uitgelekte ansjovisfilets uit blik
1 tomaat
1 rode peper
2 teentjes knoflook
10 blaadjes verse basilicum
peper
6 zwarte olijven zonder pit
2 eetlepels geraspte 30+ kaas
50 g pijnboompitten
200 g volkorenpenne
400 g champignons
1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

1. Kook de pasta al dente (beetgaar) volgens aanwijzing op de verpakking.
2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en smelt daarin op laag vuur de ansjovis.
3. Snijd de rode peper in de lengte doormidden. Verwijder de pitjes en snijd de peper in kleine stukjes.
4. Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje en snijd deze in partjes. 
5. Doe de champignons met de rode peper en een uitgeperst teentje knoflook bij de ansjovis in de pan. Bak het geheel ongeveer 5 minuten.
6. Snijd de olijven in ringetjes, snijd de tomaat in blokjes en hak de basilicum fijn.
7. Laat de pasta goed uitlekken en schep deze met de olijven, de tomaat en de basilicum door de champignons. Maak op smaak met vers gemalen peper. Serveer met de geraspte kaas. Eet smakelijk!

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
600 kcal
Vet
20 gram
Eiwit
27 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
72 gram
Vezels
12 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
1750 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten