



Olijven




Olijven zijn kleine vruchten die aan de olijfboom groeien. Ze kunnen hard of zacht aanvoelen en groen, paars of zwart van kleur zijn. Olijven behoren, net als perziken en kersen, tot de steenvruchten. Olijven kun je los eten of in gerechten verwerken. Ze geven je maaltijd een hartige smaak.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Olijven kun je los eten of in gerechten verwerken. Haal de olijven met een schone lepel of vork uit het glas. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Snijd de olijven eventueel in kleinere stukjes voordat je ze toevoegt aan een gerecht.
Bereidingstijden
Afhankelijk van toepassing.
Informatie
Zelf olijven telen
Teelt en seizoen
Tip
Olijf smaak
Recepten met Olijven
Meer recepten
Caponata met aubergine, paprika en kappertjes
490gr groenten p.p.

Tomatensalade met sardientjes
255gr groenten p.p.

Courgetteratatouille
395gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 463 kj (113 kcal) |
Vet totaal | 11 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 11 gr |
Koolhydraten | 0.5 gr |
waarvan suikers | 0.5 gr |
Voedingsvezel | 4 gr |
Eiwit | 0.9 gr |
Zout | 4.27 mg |
Retinol act. equivalent | 24 mcg |
Vitamine B1 | 0.02 mg |
Vitamine B2 | 0.01 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.02 mg |
Folaat equivalenten | 3 mcg |
Vitamine E | 2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec