




Kersen





Kersen behoren tot de steenvruchten, net als pruimen. Ze zijn familie van de roosachtigen. De smaak kan zowel zoet als zuur zijn. In België wordt de zoete kers ‘kers’ genoemd en de zure kers ‘kriek’. Zoete kersenrassen zijn er in verschillende kleuren, zoals zwartpurper, helderrood, geel met een rode blos en oranjegeel. Je kunt kersen het beste op een koele plek bewaren. Nederlandse kersen zijn van juni t/m augustus in het seizoen.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Voor het maken van compote, jams of voor gebruik in gebak moet je de kersen ontpitten met behulp van een scherp mesje of een speciale kersenontpitter.
Pas op je kleren, maar ook op je keukenkastjes! Kersensap geeft moeilijk te verwijderen vlekken.
Kersen schoonmaken
Was de kersen voor gebruik. Verwijder daarna de steeltjes.
Informatie
Zelf kersen telen
Hoeveel wegen kersen?
Teelt en seizoen
Tip
Kersen smaak
Recepten met Kersen
Meer receptenVoedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 243 kj (57 kcal) |
Vet totaal | 0.4 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.4 gr |
Koolhydraten | 11.5 gr |
waarvan suikers | 11.5 gr |
Voedingsvezel | 0.9 gr |
Eiwit | 0.9 gr |
Zout | 0 mg |
Retinol act. equivalent | 6 mcg |
Vitamine B1 | 0.02 mg |
Vitamine B2 | 0.02 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.04 mg |
Folaat equivalenten | 5 mcg |
Vitamine C | 10 mg |
Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec