


Zure kersen



De zure kers wordt ook wel morel of kriek genoemd. De zure kers is een steenvrucht, net als pruimen. Het vruchtvlees bevat een steenachtige pit. De kersen zijn eigenlijk te zuur zijn om zo te eten. De kersen zijn wel heel geschikt om verder te verwerken. Je kent de zure kersen misschien van amarene kersen (ingelegd in suikersiroop) of kriekbier.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Voor het maken van compote, jams of voor gebruik in gebak moet je de zure kersen ontpitten met behulp van een scherp mesje of een speciale kersenontpitter.
Pas op je kleren, maar ook op je keukenkastjes! Kersensap geeft moeilijk te verwijderen vlekken.
Zure kersen schoonmaken
Was de zure kersen voor gebruik. Verwijder daarna de steeltjes.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Zure kersen smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec