


Mirabel



De mirabel (ook wel kroosjes of kriekpruimen genoemd) is een pruimensoort, die op een grote kers lijkt. Er zijn verschillende soorten mirabellen variërend van oranje-gele schil met een rode blos tot blauw. Net als alle andere pruimen zit er een grote pit in, die makkelijk loslaat. Het vruchtvlees is zoet en sappig.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Mirabellen zijn heerlijk zoet en daarom heel goed geschikt als dessertvruchten. Zo is de mirabel in Frankrijk een geliefde vrucht om taarten mee te maken.
Sommige soorten van deze pruim zijn iets zuurder; deze worden over het algemeen gebruikt om te koken met suiker. Er kan een jam, siroop of compote van de mirabel worden gemaakt.
Je kunt de mirabel natuurlijk ook gewoon rauw uit het vuistje eten. Of zo door de yoghurt of in een fruitsalade.
Mirabel schoonmaken
Was de mirabel voor gebruik, snijd ze open en verwijder de pit.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Mirabel smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk alles| Soort | Per 100gr |
|---|---|
| Energie | 170 kj (40 kcal) |
| Vet totaal | 0 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| waarvan onverzadigd | 0 gr |
| Koolhydraten | 7.3 gr |
| waarvan suikers | 7.3 gr |
| Voedingsvezel | 2.2 gr |
| Eiwit | 0.8 gr |
| Zout | 0 mg |
| Retinol act. equivalent | 31 mcg |
| Vitamine B1 | 0.02 mg |
| Vitamine B2 | 0.03 mg |
| Nicotinezuur | 0.5 mg |
| Vitamine B6 | 0.1 mg |
| Folaat equivalenten | 3 mcg |
| Vitamine C | 5 mg |
| Vitamine E | 0.7 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


