


Acerola



De acerola wordt ook wel barbadoskers of West-Indische kers genoemd. De vrucht heeft een oranje tot rode schil. Het vruchtvlees is geel-oranje van kleur. Opvallend is het hoge vitamine C-gehalte: er zit in 100 gram rijpe acerola 30x meer vitamine C dan in 100g sinaasappel! De acerola is vooral bekend van zijn toepassing in voedingssupplementen.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de acerola voor gebruik en verwijder daarna de steeltjes.
Voor het maken van compote, jams of voor gebruik in gebak moet je de acerola ontpitten met behulp van een scherp mesje of een speciale kersenontpitter.
Pas op je kleren, maar ook op je keukenkastjes! Acerolasap geeft moeilijk te verwijderen vlekken.
Acerola is zeer smakelijk in vlaaien en ander gebak en in jams.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Acerola smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec