Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 249 kcal |
Vet | 19 gr |
waarvan verzadigd | 3 gr |
Koolhydraten | 6 gr |
waarvan suikers | 6 gr |
Voedingsvezels | 3 gr |
Eiwitten | 12 gr |
Zout | 0.69 gr |
Tomatensalade met sardientjes

255gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
2 eetlepels olijfolie |
½ kleine ui |
5 olijven zonder pit |
5 (pomodori) tomaten |
½ eetlepel citroensap |
15 basilicumblaadjes |
1 blikje sardientjes |
Bereidingswijze
1. Was de basilicum en snijd de blaadjes in smalle reepjes.
2. Maak een dressing van het citroensap, een halve eetlepel water, de olie, de basilicum en wat peper.
3. Was de tomaten en snijd ze in parten. Schep de dressing er door.
4. Snijd de ui in halve ringen en de olijven in stukjes.
5. Laat de sardientjes goed uitlekken. Dep ze niet droog, zo blijven ze mooi heel. Halveer de sardientjes in de lengte.
6. Strooi de ui en de olijven over de tomaten en schik de sardientjes er tussen.
Tip: Lekker met geroosterd brood!
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Gevulde puntpaprika met tomaat
410gr groenten p.p.

Stevige tomatensoep
440gr groenten p.p.

Aubergine in tomatensaus
450gr groenten p.p.