Tomatensalade met sardientjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 eetlepels olijfolie
½ kleine ui
5 olijven zonder pit
5 (pomodori) tomaten
½ eetlepel citroensap
15 basilicumblaadjes
1 blikje sardientjes

Bereidingswijze

1. Was de basilicum en snijd de blaadjes in smalle reepjes.
2. Maak een dressing van het citroensap, een halve eetlepel water, de olie, de basilicum en wat peper.
3. Was de tomaten en snijd ze in parten. Schep de dressing er door.
4. Snijd de ui in halve ringen en de olijven in stukjes.
5. Laat de sardientjes goed uitlekken. Dep ze niet droog, zo blijven ze mooi heel. Halveer de sardientjes in de lengte.
6. Strooi de ui en de olijven over de tomaten en schik de sardientjes er tussen.

Tip: Lekker met geroosterd brood! 

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
249 kcal
Vet
19 gram
Eiwit
12 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
690 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!