Courgetteratatouille

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 tomaten
2 kleine courgettes (totaal ca. 500 gram)
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
1 ui
5 olijven
1 theelepel Provençaalse kruiden

Bereidingswijze

1. Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Snijd de helften in plakken.
2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
3. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
4. Halveer de olijven.
5. Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de knoflook glazig.
6. Voeg de blokjes tomaat, de courgette, de olijven, wat Provençaalse kruiden en peper aan de ui toe. Smoor de groente in 8-10 minuten gaar.

Menusuggestie: Lekker met gestoofde vis en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
127 kcal
Vet
7 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
8 gram
Zout
442 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!