| Soort | Per persoon | 
|---|---|
| Energie | 127 kcal | 
| Vet | 7 gr | 
| waarvan verzadigd | 1 gr | 
| Koolhydraten | 10 gr | 
| waarvan suikers | 8 gr | 
| Voedingsvezels | 4 gr | 
| Eiwitten | 4 gr | 
| Zout | 0.44 gr | 
Courgetteratatouille

395gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 2 tomaten | 
| 2 kleine courgettes (totaal ca. 500 gram) | 
| 1 eetlepel olijfolie | 
| 1 teentje knoflook | 
| 1 ui | 
| 5 olijven | 
| 1 theelepel Provençaalse kruiden | 
Bereidingswijze
1. Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Snijd de helften in plakken.
 2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
 3. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
 4. Halveer de olijven.
 5. Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de knoflook glazig.
 6. Voeg de blokjes tomaat, de courgette, de olijven, wat Provençaalse kruiden en peper aan de ui toe. Smoor de groente in 8-10 minuten gaar.
Menusuggestie: Lekker met gestoofde vis en aardappelpuree.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Gevulde courgettes
450gr groenten p.p.

Courgette met citroen
300gr groenten p.p.

Geroerbakte courgette
300gr groenten p.p.





