Courgette met citroen

Ga naar:

Boodschappenlijst

citroensap
1-2 courgette
1 theelepel geraspte citroenschil
1 eetlepel pijnboompitten
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook

Bereidingswijze

1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen.
2. Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Snijd de helften in smalle plakken.
3. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje in plakjes.
4. Verwarm de olie en bak hierin de courgette en de knoflook in enkele minuten gaar.
5. Maak de groente op smaak met de geraspte citroenschil en wat citroensap. Strooi er de pijnboompitten over.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
119 kcal
Vet
9 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
2 gram
Waarvan suikers
3 gram
Zout
5 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!