| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 119 kcal |
| Vet | 9 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 5 gr |
| waarvan suikers | 3 gr |
| Voedingsvezels | 2 gr |
| Eiwitten | 4 gr |
| Zout | 0.01 gr |
Courgette met citroen

300gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| citroensap |
| 1-2 courgette |
| 1 theelepel geraspte citroenschil |
| 1 eetlepel pijnboompitten |
| 1 eetlepel olie |
| 1 teentje knoflook |
Bereidingswijze
1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen.
2. Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Snijd de helften in smalle plakken.
3. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje in plakjes.
4. Verwarm de olie en bak hierin de courgette en de knoflook in enkele minuten gaar.
5. Maak de groente op smaak met de geraspte citroenschil en wat citroensap. Strooi er de pijnboompitten over.
Menusuggestie: Lekker met kip en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Courgette met een kruimellaagje en aardappelpuree
390gr groenten p.p.

Courgettesoep met zalm
300gr groenten p.p.

Gevulde courgettes
450gr groenten p.p.


